Razbojnici napali i opljačkali Ruskinju u Mostaru
Foto: MUP HNK | Razbojnici napali i opljačkali Ruskinju u Mostaru
MOSTAR – Policijskoj upravi Mostar Centar je prijavljeno da je u haustoru zgrade u ulici Franjevačka uz upotrebu fizičke sile od strane više osoba napadnuta i opljačkana državljanka Rusije.
Policiji je prijavljeno da jedno žensko lice stvara buku i galamu u zgradi, a Ruskinja I.G. (2002.) je u iskazu datom policijskim službenicima navela da je napadnuta od strane više muškaraca, od kojih je jednog poznavala posredstvom društvenih mrežama.

„Patrola policije je na licu mjesta zatekla I.G. (2002) iz Rusije, a koja je izjavila da je na njezina vrata pozvonio izvjesni E. kojeg je upoznala preko društvene mreže. Nakon što je otvorila vrata u stan su ušla još četiri muška lica, te istu fizički savladali i oborili na tlo. Izvršivši premetačinu stana prijaviteljici su otuđili bankovne kartice, dva pasoša i novac, nakon čega su se uputili u nepoznatom pravcu. Upoznati krim. policija i nadležni tužilac. Izvršen uviđaj, te preduzete sve potrebne mjere“, saopšteno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.