Razbojnici presreli mostarsko obezbjeđenje i uz prijetnju puškama oteli novac
MOSTAR - Mostarska policija traga za razbojnicima koji su uz prijetnju automatskim puškama presreli pripadnike "Delta security" kojima su, prema prijavi, oteli novac i službene stvari.

Kako navode iz MUP-a HNK, razbojništvo je prijavljeno juče, a napadnuti su dok su se kretali na Bišću polju.

"U 10.40 sati PU Mostar je obaviještena da je nad pripadnicima „Delta security“ izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su na makadamskom putu između trgovine „Lignum“ i TC „FIS“ zatekli zaštitare", navode iz policije.

Ispričali su policajcima da su išli makadamskim putem prema prodavnici „Lignum“ a iz pravca te prodavnice prema njima je išlo vozilo „Lada Niva“ koje ih je udarilo u branik.

"Prema prijavi, iz vozila izlaze dva NN maskirana lica naoružana automatskim puškama koji im naređuju da predaju novac. U tom trenutku , prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dva NN maskirana lica sa automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju.

O svemu je upoznat tužilac , Odjel krim. policije te se preduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji izvršioca ovog krivičnog djela.