U trebinjskom Domu penzionera u toku su unutrašnji radovi, koji bi trebali biti završeni za četiri mjeseca. Ovom rekonstrukcijom Doma, osim generalnog uređenja, biće prošireni i smještajni kapaciteti za 20 kreveta. Rukovodstvo doma ističe da radovi teku zadovoljavajućom dinamikom.

Trenutno Dom penzionera raspolaže sa 120 ležajeva, a nakon završene rekonstrukcije smještajni kapaciteti će biti prošireni za novih dvadeset ležajeva.

RAJKO ĆAPIN, direktor JU “Dom penzionera” Trebinje

“To i jeste nešto što je naš cilj, da se posao završi onako kako treba, u nekom dozvoljenom roku, ali prije svega nam je važno da to bude kvalitetno, stručno urađeno, kako bi naši korisnici zbog kojih se sve ovo i radi imali što veći komfor, a ponavljam i naši radnici imali bolje uslove za rad”.

Korisnici usluga su zadovoljni onim što im ova ustanova nudi.

KOVILJKA VITOMIR, korisnik Doma penzionera

“Ja sam veoma zadovoljna, ovdje sam četvrtu godinu i stvarno sma zadovoljna i sa kuhinjom i sa osobljem medicinskim,
administrativnim, uopšte sam zadovoljna, a Trebinje mi je veoma drago, ima fantastičnu klimu, djeca me posjećuju svake godine, i oni su zadovoljni”.

Rajko Ćapin kaže da će nakon završetka radova na rekonstrukciji objekta ova ustanova biti veoma konkurentna na tržištu.

Kompletna investicija u rekonstrukciju Doma penzionera je milion i sedamsto hiljada KM, a projekat je išao preko Vlade RS i Evropske centralne banke CEP 2. Prema očekivanju rukovodstva, radovi će uskoro biti završeni.