Premijera filma

Film "Oluja" o progonu Srba iz Hrvatske u avgustu 1995. godine za samo tri nedjelje prikazivanja u bioskopskopima širom Srbije pogledalo je 100.000 gledalaca, saopšteno je iz produkcijske kuće Omega.

- "Oluja" je i dalje najgledaniji film u domaćim bioskopima. Krenula je i distribucija u Republici Srpskoj i sale su pune. Jako smo zadovoljni brojkama koje film postiže u ovom periodu - rekao je Vladan Anđelković iz Omega produkcije.

On je istakao da posebnu satisfakciju predstavljaju brojni komentari ljudi na društvenim mrežama u kojima se "Oluja" svrstava u jedan od najboljih srpskih filmova.

Film, u režiji Miloša Radunovića, nastao po ideji "Omega" produkcije, obrađuje temu egzodusa srpskog stanovništva u avgustu 1995. godine kada je iz Hrvatske protjerano više od 250.000 Srba u akciji hrvatske vojske pod kodnim nazivom "Oluja".

Dešavanja iz 1995. godine ispričana su iz ugla običnog čovjeka, Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti svoju porodicu i selo u kom je odrastao.

Redovna bioskopska distribucija filma počela je 19. januara.

Jednu od glavnih uloga igra Jovo Maksić, a pored njega igraju i Zlatan Vidović, Davor Janjić, Marija Pikić, Ljubiša Milišić, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović, Jelena Čović, Ivan Vujović, Milica Stanković i drugi.

Publiku očekuje i televizijska serija od 12 epizoda čije je emitovanje planirano za nekoliko mjeseci.