Zajednička reakcija trebinjskih medija na izjave ministra uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić.

Lejla Resic.jpg

Ministru uprave i lokalne samouprave Lejli Rešić zasmetalo je što je trebinjski Štab za vanredne situacije objavio spisak lica u kućnoj izolaciji, iako je naš grad to učinio nakon zahtjeva brojnih Trebinjaca i iz preventivnih razloga jer su uočeni brojni pojedinci koji nisu poštovali mjeru kućne izolacije, i na taj način su ugrožavali zdravlje svih nas.

Međutim, Rešićeva je umjesto da pohvali sve preventivne mjere koje su preduzete na području Trebinja, iskoristila prvu priliku da kritikuje, i to ni manje ni više nego iz udobne ministarske fotelje.

Stav brojnih Trebinjaca je da bi Rešićeva trebala da pohvali mjere u Trebinju, jer je naš grad među prvima, iako, hvala Bogu, nema zabilježen nijedan slučaj virusa korona, uveo brojne preventivne aktivnosti.

Rešićeva izgleda nije upoznata da u cijeloj Hercegovini imaju svega četiri respiratora, od toga dva u trebinjskoj Bolnici. Šta bismo trebali, možda, da dozvolimo da nam se pojavi virus korona, a da se pritom nisu donijele preventivne mjere, koliko god one bile teške kako po građane, tako i po privredu.

Hoće li nam Rešićeva pomoći ako nam se, ne daj Bože, pojavi virus korona? Hoće li ona biti ta koja je spremna da na sebe preuzme odgovornost opstanka cijele Hercegovine, u kojoj već sada nema više od 60.000 stanovnika?

Zna li Rešićeva da je jedan ljudski život vrijedniji od svakog spiska?

Zna li Rešićeva da mi iz Trebinja do Banjaluke, gdje je najvažniji bolnički centar, još uvijek idemo kozjim stazama i to u dužini od 350 kilometara dok njene bliske kolege,već skoro 15 godina, rukovode resorom puteva.

Pametnije bi joj bilo da je njih, za ovih 15 godina svog "ministrovanja", pitala kad će početi da grade puteve u Hercegovini kakve civilizovan svijet poznaje već skoro cijeli vijek, nego što danas drži predavanja kad im vrijeme nije.

I na kraju, može li nam Rešićeva pojasniti kako, ne daj Bože, da pacijenta u teškom stanju, sa akutnom respiratornom infekcijom, prebacimo u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u trenutnoj situaciji? 

Od njene priče ispred mikrofona Trebinjci i Hercegovci nemaju nikakve vajde. Zato joj je, inače, pametnije da više ćuti, jer su rezultati njenog rada u proteklom periodu više nego vidljivi. Čista nula. I to prekrižena.

Zbog nje i sličnih njoj Trebinje se, izgleda, i odlučilo da stvar preuzme u svoje ruke.