Rezultati obdukcije: Bh. državljanin ubijen sa pet uboda nožem u stomak

BEČ - Rezultati autopsije držvljanina Bosne i Herrcegovine (40), koji je krajem marta brutalno ubijen u austrijskom Marhtrenku, ukazuju da su ubodi u stomak bili fatalni, iako je on bio živ po dolasku u bolnicu.

Da su ubodi nožem uzrok smrti potvrdio je i javni tužilac za austrijski “Heute”: “Da, u pitanju je bilo pet uboda u stomak”, rekao je on, dodavši da se nije moglo ništa više učiniti s obzirom da su povrede bile ozbiljne.

Podsjetimo, krajem marta došlo je do brutalnog napada na ulici u Marhtrenku. Unesrećeni je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinioca brzo je okončana, a uhapšeni su crnogorski državljanin (40) i mladić (19) iz Bosne i Hercegovine, koji je, u međuvremenu, pušten jer nije ni znao za namjere Crnogorca.

U početku se ništa nije znalo o identitetu žrtve. Muškarac kod sebe nije imao dokumente. Kasnije se ispostavilo da je riječ o 40-godišnjem državljaninu BiH.

Navodnog glavnog počinioca, 40-godišnjeg Crnogorca, patrola je sat i po nakon ubistva identifikovala u automobilu, a uhapsila ga je specijalna jedinica Kobre na A7 na putu prema gradu ispred tunela Bindermihl.

Navodni motiv ubistva je ljubomora jer je Crnogorac bio uvjeren da je njegova bivša supruga u vezi sa bh. državljaninom. Kako su tada prenijeli austrijski mediji, on joj je poručio da je ona sljedeća čim izađe iz zatvora.