rodoljub-draskovic.jpg

U Hercegovini kažu kada neko ko darežljiv bio nije počasti nekoga da se „otvorio“.

E sad se „otvorio“ knez od Hercegovine. Odlučio je da jubilarnu nagradu podijeli baš- uoči izbora.

knez-nagrada.jpg

I to je, naravno,  za pohvalu kada neko radnike nagrađuje, ali kada jubilarna nagrada stigne sredinom novembra, što nije  bilo ubičajeno, i to samo tri dana prije lokalnih izbora na kojima učestvuje novoosnovani politički pokret koji nosi ime onoga ko nagradu dijeli onda je jasno da cilj nije da se radnici zaista nagrade za vrijedan i požrtvovan trud i rad nego da se „ motivišu“ za nedjelju i „zaokruživanje“.

Ovaj „biznis-politički“ potez ne čudi od Rodoljuba Draškovića, jer je on odlučio da upotrijebi svoje  najbolje „oružje“ kako bi ovu političku bitku dobio.

Kažu da je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno, pa mu ne možemo zamjerati što se služi i ovakvim „trikovima“, jer on je, ipak, mag za manipulacije, pa ga , u tom smislu, ne treba podcijeniti.

Pitanje je samo koliko su oni sa kojima pokušava da manipuliše mudri da shvate da je i ovo jedna od Draškovićevih igrarija. Ovoga puta sa narodom.

Do sada se „igrao“ sa lokalnim političarima i ta igra još traje, a u njoj je on kapiten, a svi ostali  samo- rezervni igrači.

A, narod...pa za Rodoljuba je narod samo „potrošna roba“.

To pokazuje i posljednjom odlukom u kojoj „iskušava“ radnike koji svoj hljeb zarađuju mukotrpnim radom za što novčanu satisfakciju kod privatnika Draškovića većina nema.

Mada, narod svima koji  se politikom bave, služi samo za prikupljanje glasova kojima ti neki političari i političari u pokušaju obezbjeđuju udobne fotelje , „pozamašne“ iznose plata i moge druge benefite.

Ipak, Drašković je tu iskoraknuo. Uzeo je od Trebinja što je god mogao.

Koristi radnu snagu maksimalno, a plaća- minimalno.

Njegova glamurozna obećanja, poput milion maraka za ugrožene kategorije, samo su marketinški trik koji je poslužio i kao njegova VIP ulaznica u politiku.

Koketirao je sa predstavnicima aktuelne vlasti u ovoj državi sve dok su mu ispunjavali poslovne želje, a kada je to izostalo postao je njihov najveći kritičar.

 Sada, kroz neko opoziciono djelovanje, pokušava samo da ostvari ono što je naumio u ovom gradu i regiji.

Pri tom knez od Hercegovine inače, prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, milionski dužnik po osnovu poreza, iako izuzetno  mudar biznismen zaboravlja da je politika „prevrtljiva“.

Prije četiri godine veći dio „tima“ njegovog nosioca liste, a tadašnjeg gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića prešao je u suprotni tabor.

Naš izvor blizak trebinjskoj opoziciji tvrdi da i sada u opozicionim redovima ima onih koji su zauzeli startnu poziciju da nakon nedjelje i lokalnih izbora „pretrče“ na suprotnu stranu ukoliko ta strana bude „pobjednička“.

Kako li će se knez sa tim izboriti- vidjećemo.

„Kupiti“ glas može svako, ali prodati mogu samo oni koji....pa nemaju visoku cijenu. Takvi nikome nisu dobrodošli, osim kao potrčkala i izvršioci kojekakvih „naredbi“.

Pa, ko to sebi može to da dozvoli- nek' izvoli.