Romani Roganović diploma i nagrada CK Trebinje

20210610_100605.jpg (230 KB)

Učenik trećeg razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ Romana Roganović osvojila je treće mjesto na literarnom konkursu Crvenog krsta RS, pod nazivom „U vremenu distanciranja sačuvajmo humanost“.

Tim povodom Crveni krst Trebinje uručio je Romani diplomu i nagradu, a profesorici srpskog jezika Veselinki Kulaš zahvalnicu.

„Prije par mjeseci nas je naša profesorica Veselinka Kulaš obavjestila da je raspisan ovaj konkurs i od samog početka sam znala da je to tema na koju je potrebno odgovoriti. Kao što sama tema kaže, ovo jeste vrijeme distanciranja, vrijeme u kojem bi trebalo da poštujemo sve propisane mjere, ali svakako mislim da je čovjek biće zajednice, biće koje ne može bez sabornosti i jedino kao takvo može da postoji i da ima radost živovanja u sebi“, kazala je dobitnica ove nagrade, Romana Roganović.

Pored brojnih literarnih nagrada koje je do sada osvojila, ove godine je učestvovala i na takmičenju u recitovanju, gdje je na Republičkom nivou zauzela treće mjesto.

„Iznenađeni bismo bili da Romana nije dobila nagradu, s obzirom na to da je ona učenik koji redovno dobija literarne nagrade. Njena pjesma je jedna fina mjera estetike i plemenitosti“, rekla je profesorica Kulaš.

Marica Tomović, sekretar trebinjskog Crvenog krsta zahvalila je profesorici Kulaš i direktoru gimnazije Mišu Pešiću što prepoznaju talentovanu djecu kao što je Romana.

„Romana je više puta nagrađivana i drago mi je da je i ove godine učestvovala na našem konkursu. Ona je divna djevojka koja prelijepo piše i pred kojom je blistava budućnost“, dodala je Tomović.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×