Specijalna jedinica ROSU rano jutros je u Kosovskoj Mitrovici izvela akciju hapšenja, a uhapšen je jedan pripadnik kosovske policije srpske nacionalnosti.


Akcija specijalnih kosovskih jedinica počela je u 6.10 u dijelu Kosovske Mitrovice koji se zove Bošnjačka mahala.


Odmah su aktivirane sirene za uzbunu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovide, a građani tog dijela Mitrovice veoma su uznemireni.


Takođe, rano jutros izvedena je još jedna akcija pripadnika ROSU, u mjestu Rudari, u opštini Zvečan, ali za sada nema potvrda da li je u toj akciji neko uhapšen.


Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sjever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić. Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.


Predsjednik Srbije izdao naređenje da se Vojska Srbije stavi u stanje pune borbene gotovosti, a isto je učinilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo je u stanje pune pripravnosti specijalne i posebne jedinice policije nakon upada jedinica ROSU na sjever Kosova i Metohije.


Neki mediji prenose da su ROSU izvele akcije u sve četiri opštine u kom je većinsko stanovništvo srpsko i da je uhapšeno najmanje šest osoba.


Agencije