Grupa ruskih novinara danas je u okviru putovanja kroz gradove i opštine Republike Srpske posjetila Trebinje, gdje će obići najznačajnije turističke znamenitosti našeg grada koje će predstaviti ruskom tržištu.ruski-novinari.jpg

Delegaciju udruženja novinara Rusije danas je ugostio gradonačelnik Mirko Ćurić koji je istakao da će ruskim novinarima biti predstavljeno sve ono što može biti atraktivno potencijalnim ruskim turistima.

„Smatramo da ćemo preko njih najbolje predstaviti naše turističke potencijale, kako bi naš grad privukao što više turista iz Rusije“, kazao je on.Predsednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjev istakao je da se Trebinje značajno promijenilo u odnosu na period kada je ovdje boravio tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

"U posjeti Trebinju i Republici Srpskoj borave 32 novinara. Nakon Trebinja, posjetićemo Višegrad, Jahorinu, Banjaluku, Beograd", naveo je Solovjev.

On je istakao da mu je veoma drago što je ponovo u Trebinju, prisjećajući se vremena kada je kao novinar državne ruske televizije izvještavao iz našeg grada.

Osim Solovjeva, na prijemu kod gradonačelnika bili su, između ostalih, i direktor Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja Valerij Fedorov, predsjednik Centra za razvoj regionalne politike Ilja Graščenkov, rukovodilac projekta Balkanist.ru Oleg Bondarenko.

U posjeti Republici Srpskoj, između ostalih, borave novinari "Nezavisne gazete", ruske Nacionalne geografije, ruskog Diskaverija, Moskovskog komsomoleca, Novog dana i mnogih drugih.

Ova delegacija boravi u Republici Srpskoj u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.