Po blagoslovu Episkopskog savjeta, svake večeri u gradovima Crne Gore služi se moleban a nakon službe se organizuju litije, kojima prisustvuju desetine hiljada građana.Vladike, monaštvo, sveštenstvo i vjerujući narod svaku noć mirnim šetnjama nakon molitvi izražavaju svoje nezadovoljstvo zboz izglasavanja zakona kojim se planiraju oteti svetinje SPC.litija-pg.jpg

Hiljade Podgoričana nakon molebana krenuli su u molitveni hod. Večerašnje sabranje u Herceg Novom najmasovnije do sada. Hiljade građana Novog pokazuju šta misle o „Zakonu“ kojim se predviđa otimanje imovine SPC. Plužine i večeras kao i svake večeri na ulicama. Pivljani brane svoje svetinje.
Litije u Beranama i Bijelom Polju i na Žabljaku, kojima prisustvuju hiljade vjernih građana.litije-cg.jpg

Večeras je po prvi put organizovana i litija u Danilovgradu u kojoj učestvuje veliki broj građana. Preko hiljadu Mojkovčana i večeras sabrani kod hrama, stoje na braniku svojih svetinja.
Budva večeras nikad brojnija. Veliki broj vjerujućih građana Budve okupljen večeras na molebanu i litiji. Po izuzetno hladnom vremenu nekoliko stotina vjernog naroda u Andrijevici je izašlo na litiju, da pokaže da neće dati srpske svetinje.