6941C0A8-E7F9-4214-91A9-5CE305E44ABF.jpeg
Trogodišnja djevojčica koja je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Brusa sahranjena je juče.

Komšije su u šoku i ne mogu da vjeruju kakva je tragedija zadesila ovu porodicu.

"Djevojčica je bila lijepa kao anđeo. Njena teško povrijeđena majka još uvijek ne zna da joj je dijete preminulo. U bolnici je, bore joj se za život, a juče je bila sahrana njenom djetetu. Ovo je tragedija za cijelo selo, ne mogu ni da zamislim kako je porodici, ako je nama ovako", pričaju mještani.

Kako kažu neutješne komšije djevojčice (3) koja je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kada je vozilo kojim je upravljala njena majka Dragana A. S. (32) sletjelo sa puta. Dragana A. S. nalazi se u UKC Niš i i dalje je životno ugrožena.

"Tog jutra, Dragana je krenula u međusmjenu na posao zajedno sa kćerkom. Ona je inače zaposlena u vrtiću u koji je išla njena djevojčica. Na tom putu uvijek ima leda. Dragana je sletjela kolima prije mosta, vjerovatno je proklizala", navodi sagovornica.

Kako kaže, scena na licu mjesta bile su jezive. Od automobila ništa nije ostalo, a djevojčica je od jačine udarca ispala iz vozila.

"Djevojčica je izletjela iz automobila na rijeku koja je bila zaleđena. Mještani su odmah izašli na lice mjesta i vidjeli dijete kako nepomično leži. Čak je i jedna medicinska sestra iz sela došla u čarapama, kako bi pomogla. Ljudi su djevojčicu ubacili u kola i krenuli ka bolnici", priča skrhana komšinica za "Blic".

Prema njenim riječima, dok su mještani pokušali da spase djevojčicu, njena majka bila je bez svijesti u vozilu.

"Nakon samo nekoliko trenutaka stigla je Hitna pomoć i policija. Draganu su reanimirali na licu mjesta, ona ni ne zna da joj je kćerka preminula. Od automobila ništa nije ostalo, sjekli su vozilo kako bi izvukli majku. Djevojčica je preminula na putu ka bolnici", kaže komšinica.

Napominje i da ne zna kako će porodica preživjeti gubitak djevojčice, te da je bila omiljeno dijete u porodici.

"Imaju oni još jednog starijeg sina, možda je 3. razred. Ali djevojčica kao djevojčica, uvijek omiljena. Bila je kao anđeo. Danas joj je sahrana, a njena majka nije tu. Čak ni ne zna da je nastradala. Molimo se da Dragana preživi, jedino nam to preostaje", kaže sagovornica.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u selu Milentija kada je Dragana A. S. (32) sletjela sa puta, dok je u vozilu bila i njena trogodišnja kćerkica koja je nastradala.

Prema saznanjima, prilikom izlaska iz krivine u selu Milentija, Dragana S. je izgubila kontrolu nad vozilom, probila je zaštitnu ogradu, sletjela u rijeku nakon čega je vozilo završilo na krovu.

"Na putu je bilo snijega i blata", kaže izvor.