Samohrana majka iz BiH 11. put na optuženičkoj klupi
Državljanka BiH (39) u četvrtak se ponovo našla na optuženičkoj klupi nakon što je uhvaćena u krađi u supermarketu u njemačkom gradu Dateln, u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija.


S obzirom da je 11. put uhvaćena u vršenju istog krivičnog djela, bilo je skoro izvjesno da će ovaj put završiti u zatvoru, ali i sada, kao i u ranijim suđenjima, presudila je njena teška životna situacija.

"Nisam imala više novca", bilo je sve što je rekla ova samohrana majka koja živi sa malim sinom na rubu egzistencije.

Naime, kako prenose njemački mediji, ona godinama živi u domu za tražioce azila i ne može da se zaposli jer još uvijek nije uspjela da dođe do svojih ličnih dokumenata, koji se, navodno, nalaze u BiH.

Štaviše, i tokom suđenja se moglo čuti da čak ni službenik za uslovnu kaznu, koji joj je bio dodijeljen tokom ranijih presuda, nije uspio ni zvaničnim putem da dođe do njenih ličnih dokumenata.

Ipak, oni smatraju da žena nije apsolutno ništa učinila po tom pitanju, niti se potrudila da dođe do svojih ličnih dokumenata jer joj, vjerovatno, odgovara da ne radi.

Sudija je odredio četiri mjeseca uslovne kazne - plus 250 sati društveno korisnog rada. Kako prenose njemački mediji, ona je na kraju zaplakala iz zahvalnosti.