U Trebinju se sanira šteta od jučerašnjih orkanskih udara vjetra. Štab za vanredne situacije Grada Trebinja angažovao je svu rasploživu operativu na otklanjanju posljedica olujnog nevremena, koje je pogodilo naš grad i regiju.




„Od jutros radimo na saniranju šteta u gradskom parku, centru grada, naseljima Police i Mokri Dolovi, kao i oko Studentskog centra i u dvorištu Udruženja roditelja djece i omladine „Sunce nam je zajedničko“, rekao je Stevan Bekan, direktor javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“.


Prema njegovim riječima oformljen je i mobilni tim, kako bi po prioritetima svim građanima izašli u susret.

„Dosta toga je urađeno. Veliki broj ljudi je angažovan na raščišćavanju i nema mjesta panici. Ono što je najvažnije je da sve funkcioniše i da se život odvija nesmetano. Na naš broj 121 građani mogu zatražiti pomoć od Štaba za vanredne situacije Grada Trebinja“, kazao je on.




U akciju raščišćavanja grada uključeni su pored vatrogasaca i radnika „Komunalnog“ i pripadnici Civilne zaštite, Javne ustanove „Ekologija i bezbednost“, HET, šumari, vatrogasna jedinica iz Lastve, kao i privatna preduzeća koja su ustupila mehanizaciju.


Izvor: Radio Trebinje