21D5D496-4700-4086-A73C-6EF6911939CA.jpeg
Na email redakcije Trebinje Danas, stiglo je saopštenje za javnost od poslovnog sisteme Swisslion-Takovo, ogranak Grad sunca Trebinje, povodom navoda trovanja djece hlorom, koja su boravila u ovom turističkom kompleksu, koje vam prenosimo u cijelosti.

,, Poslovni Sistem Swisslion-Takovo, ogranak Grad sunca Trebinje ističe da ovaj turističko- rekreativni kompleks ima sve neophodne, zakonski potrebne akte o procjeni rizika na kupalištima, izdate od ovlašćenih organa, da dnevno vršimo kontrolu kvaliteta vode i da posjedujemo sve neophodne analize od Instituta za javno zdravlje, koje pokazuju sve parametre u referentnim vrijednostima.

Javnost obavještavamo da je došlo do prekida napajanja električnom energijom, zbog čega su automatska postrojenja za hlorisanje vode bila van funkcije. Dolaskom napajanja električnom energijom ponovo je uspostavljena funkcija automatskog hlorisanja vode, te sumnjamo da je stvoren vazdušni čep sa prekomjernom količnim hlora.

Sumnjamo da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru, dok su sva ostala jezera neometano i bezbjedno funkcionisala

Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječijem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti.

Ljudski faktor nije zatajio.

Obaviještene su sve nadležne institucije, kako bi se utvrdio pravi uzrok ovog događaja.

Djeca koja su imala reakciju, uredno su hospitalizovana i dobro se osjećaju", naveli su u zvaničnom saopštenju.