Predstavnici policije i pravosuđa Srbije, Siniša Kostrešević i Dubravko Čampara - Foto: SRNA
Saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala mora biti kontinuirana kako bi policije i tužilaštva u regionu spremno odgovorili i bili korak ispred kriminalnih grupa, koje ne poznaju granice, ocijenili su danas u Beogradu predstavnici policije i pravosuđa Srbije na sastanku sa direktorom policije MUP-a Republike Srpske Sinišom Kostreševićem i tužiocem za organizovani kriminal BiH Dubravkom Čamparom.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ministar pravde Maja Popović, tužilac za organizovani kriminal Srbije Mladen Nenadić i direktor policije Srbije Vladimir Rebić.

Na sastanku je istaknuta uspješna saradnja ovih institucija koja je između ostalog doprinijela "sklanjanju sa ulice" jednog od mafijaških vođa Darka Eleza, osumnjičenog za najteža krivična djela, koji je ulivao strah građanima Srbije i BiH, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin je naglasio da uspješne borbe protiv organizovanog kriminala nema bez čvrste i odlučne regionalne saradnje i istakao da je operativna saradnja i razmjena informacija u ovoj oblasti imperativ.