U Domu mladih danas je održan zajednički sastanak trebinjskih poslodavaca i nezaposlenih pripadnika boračkih kategorija.


Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Drašković podsjetio je da je Gradska uprava obezbijedila iz Fonda solidarnosti oko 476.000 KM za zaposlenje 60 lica.
Na javni poziv gradske uprave, iz BORS-a su, pojasnio je, dostavili imena 56 lica predviđenih za zaposlenje iz kategorija demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i djece poginulih boraca, dok su poslodavci iskazali potrebu za 49 radnika.
„Grad Trebinje svakom poslodavcu obezbijediti mjesečnu subvenciju u iznosu od 500 KM u naredna 23 mjeseca za pripadnike ovih kategorija i to za NK, KV, SSS i VKV, dok će za lica sa visokom stručnom spremom iznos mjesečne subvencije iznositi 700 KM. Prema javnom pozivu i pravilniku, iz kategorije djece poginulih boraca predviđeno je zaposlenje 15 lica, dok je iz kategorije RVI njih devet, te 36 demobilisanih boraca. Javni poziv je raspisala Gradska uprava, dok je prijedlog lica koja su prioritet pri zapošljavanju dostavila Gradska boračka organizacija Trebinja“, naveo je on.
Drašković u današnjem saopštenju za javnost dodaje da sredstva koja ne budu rapodijeljena po ovom javnom pozivu, usljed nedostatka zainteresovanosti ili neispunjavanja kriterijuma, ostaju na raspolaganju ovoj kategoriji, a gradska uprava će definisati način utroška ovih sredstava.
Ugovore sa trebinjskim poslodavcima, kako navode iz Odjeljenja za privredu, danas je potpisala nekolicina nezaposlenih iz boračkih kategorija, dok većina nije bila zainteresovana za ponuđena radna mjesta.
Radio Trebinje