Oružane snage BiH sa predstavnicima Granične policije BiH definisale su danas osam graničnih prelaza na kojima će pripadnici Oružanih snaga BiH sopstvenim kapacitetima izvršiti postavljanje šatora, kreveta, dezinfekciju tih šatora i fizičko obezbjeđenje šatora do daljeg, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.satori-prelazi.jpg


Biće uspostavljena šatorska naselja sa krevetima na graničnim prelazima Brod, Gradiška, Rača kod Bijeljine, Šepak kod Zvornika, Vardište kod Višegrada, Klobuk kod Trebinja, Izačić kod Bihaća i Bijača kod Mostara.

U skladu sa odlukom Predsjedništva BiH i naređenjem Ministarstva odbrane BiH, Oružane snage BiH su odmah jutros pristupile realizaciji navedenih zadataka.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je Srni da će na graničnim prelazima prema Hrvatskoj šatorska naselja biti postavljena u Izačiću gdje su se već počeli postavljati šatori, a predviđen je kapacitet od 100 kreveta. Isti broj kreveta biće postavljena i na Bijači.

Za granične prelaze Brod i Šamac u jednom šatorskom naselju predviđeno je 100 kreveta, dok je na graničnom prelazu Gradiška predviđen kapacitet od 200 kreveta.

Kada je riječ o graničnim prijelazima sa Srbijom, na prelazima Rača, Šepak i Vardište predviđeno je po 50 kreveta.

Na prelazu Klobuk, prema Crnoj Gori, predviđen je kapacitet od 20 kreveta.