Srn2023-8-11_830509_0.jpg (277 KB)

Promocija proizvoda "Naše je bolje", na kojoj će se tradicionalno predstaviti poljoprivredni proizvođači iz Hercegovine, biće održana 19. avgusta, na slavu grada Trebinja - Preobraženje s ciljem podizanja svijesti građana o značaju kupovine domaćih proizvoda, izjavio je Srni direktor trebinjske područne Privredne komore Veselin Savić.

Savić je istakao da kupovina domaćih proizvoda pozitivno utiče na razvoj cjelokupne privrede, navodeći da je nedovoljno razvijena svijest građana o tome, pa se Privredna komora Republike Srpske i resorno Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske trude ovakvim promocijama i aktivnostima da to promijene.

"Cilj tog projekta je podrška domaćoj proizvodnji, na kojoj treba da počiva naša privreda, koju želimo da ojačamo", rekao je Savić i dodao da će prvenstveno biti predstavljeni poljoprivredni, prehrambeni i kozmetički proizvodi domaćih privrednih subjekata.

On je istakao da je ta tradicionalna akcija Privredne komore Republike Srpske, koja se realizuje i širom Srpske, značajna da bi imali što više domaćih proizvođača koji su sposobni da proizvedu kavalitetne i zdrave proizvode, koji su nerijetko i jeftiniji zbog manjih troškova transporta.

Prema njegovim riječima, situacije poput epidemije virusa korona ili sukoba u Ukrajini su pokazale da je izuzetno važno da imate domaću proizvodnju i da ste što manje zavisni kao ekonomija od spoljašnjih dobavljača.

"Posebno je prerađivačka industrija važna, da što više stvari možemo kod nas proizvesti i da tako umanjujemo trgovinski debalans, da bi se smanjio uvoz", rekao je Savić.

Promocija "Naše je bolje - proizvedeno u Srpskoj" biće održana u Dučićevoj ulici od 10.00 do 14.00 časova.