Vaterpolo lopta - Foto: RTRS
Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je danas spisak igrača na koje će računati na završnom turniru Svjetske lige koji počinje u petak, 22. jula, u Strazburu.

Srbiju će na turniru u Francuskoj predstavljati: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnicki), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

Zbog zdravstvenih razloga selektor nije mogao da računa na Lazara Dobožanova (Radnički) i Vladimira Mišovića (Crvena zvezda).

Srbija će u A grupi igrati sa Crnom Gorom 22. jula (18.00), Španijom 23. jula (16.00) i Australijom 24. jula (16.00).

U B grupi takmičiće se Italija, Kanada, SAD i Francuska.

- Još ranije smo odlučili da u Strazbur zbog naporne sezone ne vodimo Strahinju Rašovića, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića i Đorđa Lazića dok je Branislav Mitrović u Budimpešti, takođe po dogovoru završio akcije za ovo ljeto - rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije i dodao:

- U godini izuzetno zgusnutog kalendara u Strazburu ćemo odigrati sa ovim timom najbolje što možemo, da i ovi igrači osjete zajedno ovo takmičenje. Preostali dio ekipe sa golmanima Dobožanovim i Mišovićem će od 21. jula nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Splitu - završio je Savić.