Savjetnik u Ministarstvu prosvjete Crne Gore Marko Šćepanović snimio je pjesmu u kojoj vrijeđa sveštena lica aludirajući da oni kradu pare sa ikona i da valjaju heroin.

U ovoj pjesmi, Šćepanović, kome i na Facebook stranici piše da je zaposlen u resoru kod Damira Šehovića, navodi "da prijave me ne smiju jer držim ih u šake, ja dobro znam da mnogo vole dječake".

Šćepanović pjeva i "sa ikone sav novac u svom džepu stavljam, sa Biblijom u ruci i heroin još valjam".

"Niko nas ne dira, svak se blesav pravi zbog mantije ja mogu kriminalom da se bavim. Mantija mi daje moć da ne kažnjeno mogu proć", navodi se u pjesmi pod nazivom "Mantija".

Iz Ministarstva prosvete Crne Gore potvrđeno je da je pomenuto lice zaposleno kod njih.

"Marko Šćepanović jeste angažovan putem ugovora na određeno vrijeme u Ministarstvu prosvjete, nakon prethodno sprovedene zakonske procedure i javnog oglasa na kojem je bio jedini kandidat koji je ispunjavao zakonske uslove, a koji se pojavio na usmenom intervjuu. U ovom momentu ne raspolažemo informacijama u odnosu na pitanje koje ste postavili. Svakako da ćemo ih pažljivo provjeriti.

Jasno je da zaposleni u bilo kojem Ministarstvu i javnoj upravi u cjelini imaju pravo na sopstveni stav u odnosu na društvene teme, ali ne nikako i na ponašanje koje bi rušili ugled i dostojanstvo prosvetnog sistema. Kad se upoznamo da navedenim, moći ćemo zauzeti detaljniji stav.

Ukoliko se ispostavi da postoji potreba i zakonski osnov za reakciju ministarstva, svakako da nećemo oklevati, već ćemo iskoristiti nadležnosti koje imamo i o tome vas povratno informisati", saopšteno je iz Ministarstva prosvete, prenosi Borba.me.