Na iznenadnom sastanku, održanom u kasnim popodnevnim satima u Banjaluci, u sjedištu SNSD, razgovarano je o tome ko će biti predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice u novom sazivu Savjeta ministara BiH, saznaje Srpskainfo.

Bozovic-Tegeltija-Acimovic-Foto-RAS-Srbija.jpg

Sastanku su, pored Zorana Tegeltije, prisustvovali Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Petar Đokić, Nenad Stevandić, Nenad Nešić i Dragutin Rodić.

Novinar Srpskainfo nije primjetio da je Marko Pavić, predsjednik DNS, ušao u prostorije SNSD, ali je uočio da je zadnji na sastanak stigao lider Socijalističke partije.

Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara, sutra će u 11 sati saopštiti da li će predložiti Draška Aćimovića, kao izbor DNS, ili Mlađena Božovića, kojeg je podržao Nenad Nešić, potpredsjednik DNS.

Kako Srpskainfo nezvanično saznaje, na današnjem sastanku podršku je dobio Božović.

Time će biti potvrđeno pisanje našeg portala da je prijedlog koji je došao od Marka Pavića, odnosno banjalučkog ogranka DNS, neprihvatljiv za vladajuću koaliciju.

Tegeltija je ranije rekao da je jutros dobio dva pisma iz DNS u vezi s njihovim kandidatom za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

– Marko Pavić je naglasio da ostaje pri svom prijedlogu i da se ne osvrćem na „priču nekoliko članova DNS“ – naveo je on.