BANJALUKA - U akciji "Sistem 2023", koju su izveli pripadnici MUP-a Srpske, uhapšeni su Miroslav Jošić iz Banjaluke, Elvis Ramić iz Prnjavora, Adrian Cimirotić iz Doboja, Dino, Kenan i Samir Klepić iz Modriče, njihov sugrađanin Mirza Podgorić, te Bijeljinci Jovo Ljubinković i Branko Štrbac.

Potvrdili su to izvori "Nezavisnih novina", upućeni u istragu, koji podsjećaju da je akcija izvedena zbog sumnje u iskorištavanje djece za pornografiju, pranje novca i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Akciju su realizovali pripadnici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije u saradnji sa pripadnicima Policijskih uprava Bijeljina, Doboj i Banjaluka. Pretresli su osam lokacija za koje se utvrdilo da ih koriste osumnjičeni.

"Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti računari, tableti, mobilni telefoni, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti", naveli su iz MUP-a Srpske.