IMG-756092ddcdb5828dca25ff33133f1a7e-V.jpg (252 KB)

Bilećanin Šćepan Aleksić dobitnik je nagrade "Dimitrije Davidović" iz oblasti medija i novinarstva za životno djelo, koju dodjeljuje Udruženje novinara Vojvodine i novih medija.

Nagradu je, kako navodi, dobio za svoj novinarski rad tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata u BiH.

„Tih ratnih godina sam bio dopisnik Novinske agencije Tanjug, rukovodilac Press centra Hercegovačkog korpusa VRS i uređivao sam ratni list Hercegovačkog korpusa. Zbog toga nagradu prihvatam na poseban način i ne smatram da je nagrada samo moja nego svih Hercegovaca i cijele Hercegovine. Da nije bilo njih, ne bih mogao, za vrijeme rata, napisati toliko tužnih priča i reportaža o Hercegovini, o hrabrosti i junačkim pogibijama hercegovačkih boraca. Nagrada je posvećena njima, a vjerujem i da je žiri imao sve to u vidu, dok su čitali moju biografiju“, kaže Aleksić za Radio Trebinje.

Svečano uručenje nagrada upriličeno je u Arhivu Vojvodine, a nagrade dobitnicima uručili su Željko Savić, predsjednik Upravnog odbora i predsjednik žirija dr Žarko Dimić.

Naagradu je, u Aleksićevo ime, preuzeo njegov sin Damjan, koji studira u Novom Sadu.

Pored Šćepana Aleksića, nagradu za životno djelo ove godine dobili su i novinari Milada Popović, Radomir Čubranović i Milomir Marić.

IMG-554359f0ecc3b82fbaf639607d08c82d-V.jpg (337 KB)