Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje namjeru srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da smijeni sve Srbe u zajedničkim institucijama i Savjetu ministara BiH, poručuju iz SDS.

– Dodik je u protekloj kampanji političkim pritiscima, prijetnjama i ucjenama još jednom podijelio srpski narod, a potom se na kratko presvukao u novo odijelo šiveno po mjeri onih koji očekuju da Dodik još jednom postane „dašak svježeg vjetra na Balkanu“ – navode oni.

Dodaju da je nakon izbora počeo da govori o svesrpskom jedinstvu u BiH, u nadi da će iznutra ovladati svim politički strankama i da će ih tako staviti pod svoju despotsku čizmu


– S obzirom na to da Dodik to ne može da uradi sa Srpskom demokratskom strankom, a i druge partije su pokazale da je „orah voćka čudnovata“, Dodik je ponovo pokazao svoje pravo lice – agresivno i bezobzirno. Prije sedam dana se zalagao za jedinstvo, a danas traži smjenu svih Srba u zajedničkim institucijama i Savjetu ministara BiH – navodi se u saopštenju SDS.

Oni dalje navode da Dodika pritom nije zanimalo kako je ko radio u proteklom mandatu, niti je od nadležnih institucija tražio izvještaje na osnovu kojih bi mogao da procijeni rad Srba u Sarajevu.

– Jasno je da Dodik želi samo jedno: da sposobne kadrove zamijeni stranačkim poslušnicima – navode oni.

Srpska demokratska stranka podsjeća da je Dodik svojevremeno bio i protiv povećanja budžeta zajedničkih institucija, a sad traži da se na račun Predsjedništva BiH sliju dodatni milioni.

– Dodik zaboravlja ono što je govorio, kao što je zaboravio da u zgradu Predsjedništva BiH neće ući ako na njoj ne bude zastava Republike Srpske. Zastave nije bilo, ali se umjesto nje stvorio zahtjev za dodatne milione koji povećavaju budžet Predsjedništva BiH. Dodiku očigledno više ne smeta ni Džaferović za kojeg je ranije govorio da je ratni zločinac. Time je Dodik rekao do čega mu je najviše stalo – zaključuju iz SDS.


Izvor: Srpskainfo