Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da su on, Milan Miličević i Mirko Šarović u opticaju kao kandidati za predsjednika stranke, koji će biti biran na Skupštini ove partije.




Govedarica je nakon sjednice Glavnog odbora stranke u Istočnom Sarajevu rekao da će Skupština SDS-a biti održana do polovine juna i da se danas razgovaralo o tome da imaju jednog kandidata, a ukoliko se ne budu mogli dogovoriti da onda budu dva, o čemu će biti odlučeno do skupštinskog zasjedanja.


– Danas smo usvojili kriterijum za unutarstranačke izbore, a na Skupštini ćemo usvojiti izmjene Statuta da bismo ojačali neke stranačke organe – izjavio je Govedarica.


Prvi čovjek SDS-a je napomenuo da se danas razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji i da je konstatovano da je Glavni odbor donio dobru odluku na prošloj sjednici kada je odbio bilo kakvu vrstu koalicije sa SNSD-om na nivou BiH:

– Važno je jedinstvo i važno je da stranka ne mijenja stav o NATO-u. Danas smo dali i podršku srpskim ministrima u Savjetu ministara u vezi svih aktivnosti koje se odnose na Godišnji nacionalni program MAP, za koji smatramo da ga jedino može da usvoji Savjet ministara BiH.


Govedarica smatra da ekonomsko-privredni sistem u Republici Srpskoj nije održiv, te je istakao da Vlada mora ići sa odlučnijim mjerama kada je u pitanju povećanje plata.


On je naglasio da će SDS po okončanju unutarstranačkih izbora definisati svoja radna tijela i odbor za ekonomsko-privredna pitanja koji će sagledati sve anomalije u propisima da bi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokrenuli određene izmjene i dopune zakona da bi se popravilo stanje u društvu.


Izvor: Srpska Cafe