Opštinski odbor SNSD-a jednoglasno je predložio Milenka Avdalovića za kandidata za načelnika Nevesinja.

Avdalović je na čelu opštine Nevesinje već dva mandata, a da je dobro radio svoj posao svjedoči i činjenica da je iza njegove kandidature stalo sedam stranaka.

Uz SNSD čiji je kandidat, Avdalovića su još podržali Socijalistčka partija, Pokret ”Volimo Srpsku”, DEMOS, Nova socijalistička partija, DNS, Narodna partija koja je u koaliciji sa Ujedinjenom Srpskom.

Za vrijeme dva mandata Milenka Avdalovića u Nevesinju su urađeni brojni infrastrukturni projekti i ova opština dobila je značajnu pomoć Republike Srbije. Rukovodstvo Srbije i Srpske u više navrata pohvalili su domaćinsko upravljanje sredstvima i projektima u Opštini Nevesinje, te je zbog toga obećana i dalja finansijska pomoć ovoj opštini.

Od 2018. godine Republika Srbija u dva navrata je pomogla Nevesinje sa više od tri miliona evra koja su uložena u infrastrukturne i privredne projekte, a ova hercegovačka opština očekuje još jednu tranšu pomoći.

Zahvaljujući ovim sredstvima obnovljeni su mnogi objekti, putna infrastruktura, vodovod, kanalizacija. U potpunosti je rekonstruisan Dom kulture gdje je smještena i Muzička škola, Spomen soba, kino dvorana tako da Nevesinje sada ima reprezentativan objekat u centru grada, proširen je vrtić, adaptirana mala zgrada Osnovne škole, urađene određene intervencije na zgradi Gimnazije, kanalizacija u prigradskim naseljima Donja Šehovina, Miljevac, te Šajbe. Urađena je rekonstrukcija tri gradske ulice, zatim ulice prigradskim naseljima Lapčevine i Brežine, kao i dosta saobraćajnica u seoskim područjima. Dio sredstava uložen je u privredu, među kojima i 500.000 KM podsticaja za otvaranje radnih mjesta u tekstilnoj Fabrici “Mraz”.

Na području Nevesinja pokrenuti su i veliki investicioni projekti u oblasti energetike koji će uveliko doprinijeti razvoju ove opštine.

Što se tiče protivkandidata, za sada je jedino Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića najavila da će imati kandidata za načelnika opšine Nevesinje i da će to biti Strahinja Vujadinović, mladi inženjer i novo lice u politici.