IMG-f23b62c6b618789b926166cda1bf9c96-V.jpg (295 KB)

U Vinskoj galeriji "Vukoje" u Trebinju večeras je otvoren sedmi Salon žilavke koji je okupio 24 proizvođača vina i hrane iz Hercegovine.

"Drago mi je da su svi ovdje koji vole žilavku, bez koje ne može da se zamisli dan u Hercegovini. Veoma sam ponosam na vinare ali i na ostale proizvođače tipičnih proizvoda na našem području, meda, sira, maslina. Sve to zajedno čini našu industriju, našu turističku ponudu. Žilavka je znak raspoznavanja Hercegovine u svijetu. Sve više vrhunskih restorana u svijetu se odlučuje da naša vina uvrsti u ponudu i da budu u vrhunskim vinotekama", rekao je Radovan Vukoje, vlasnik podruma "Vukoje", koja je organizator Salona žilavke.

Milena Anđelić, ispred Vinarije “Anđelić”, kaže da se njihova žilavka tradicionalno nalazi na ovom sajmu.

“Da bismo dobili dobru žilavku treba dobra i kvalitetna sirovina, a onda i dosta truda, iskustva. Ali mi smo zaista srećni sa našom žilavkom, prepoznatljiva je i svake godine nam je sve lakše i lakše”, kazala je Anđelić.

IMG-af19d44959c8502e22c45093efd7fde8-V.jpg (296 KB)

Iz Ljubuškog je žilavku donio Branimir Begić, koji kaže da je Salon žilavke najljepši način za promociju žilavke.

“Oni koji prvi put probaju žilavku, oduševe se i vraćaju se ponovo da bi je pili i uživali. Ova godina je malo teža ali nećemo 'kukati', ko je sačuvao vinograde biće dobar kvalitet ali je malo slabija što se tiče kvantiteta”, kazao je on.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je prisustvovao otvaranju ove vinske manifestacije koja privlači sve više pažnje iz godine u godinu.

Takođe, da uživaju u kraljici vina, nisu odoljele ni glumice Nataša Ninković i Tamara Krcunović.