Šeranić: Izgradnjom nove bolnice i trebinjski Dom zdravlja dobija bolje uslove

IMG_20240709_091439_resized_20240709_091503172.jpg (303 KB)

Nakon izgradnje nove bolnice u Trebinju i primarna zdravstvena zaštita biće na višem nivou, a Dom zdravlja imati bolje uslove, pošto će biti prošireni kapaciteti za rad.

Rečeno je ovo nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

„Prvo moramo ispuniti pravno-formalne uslove, da se jasno naznači koji prostori su čiji u zgradi bivšeg medicinskog centra, gdje su sada i Bolnica i Dom zdravlja. Moramo vidjeti koje su potrebe Doma zdravlja, kako bi se sve potrebne službe primarne zdrastvene zaštite locirale u postojećem objektu. Biohemijski laboratorij, koji je sada u sastavu Bolnice, trebao bi ostati za potrebe Doma zdravlja i slično“, naveo je Šeranić.

On je dodao da se razgovaralo i o mogućnosti da se na prostoru sadašnje bolnice, nakon preseljenja sekundarne zdravstvene zaštite u novi objekat, otvori dom za stare ili za palijativnu njegu.

Ministar Šeranić je pohvalio program koji provodi trebinjska gradska uprava kojim se sufinansira boravak člana porodice koja je u pratnji osobe koja se liječi u zdravstvenim centrima izvan Trebinja.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da porodica Galeb, i nakon smrti Slobodana Galeba, nije odustala od projekta izgradnje objekta Centra za socijalni rad i najavio da će uskoro početi radovi.

„Grad je podnio zahtjev da se zgrada trenutne bolnice stavi na raspolaganje, za dom za stare ili nešto drugo od javnog interesa, ali da i ubuduće bude u funkciji. Uslovi za pružanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite će, nakon izgradnje novog objekta bolnice, biti na višem nivou“, istakao je on.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×