Alen Šeranić - Foto: RTRS
Imamo značajnije pogoršanje epidemiološke situacije u Srpskoj, i raste broj pacijenata u bolnicima i Domovima zdravlja, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

- Govorilo se o nepoštovanju mjera, ljudi ne nose maske na kulturnim i sportskim događajima, niti se ponašaju u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije. Na današnjem sastanku se razgovaralo se i o problemu kapaciteta Doma zdravlja u Banjaluci, oko vakcinacje koja slijedi - dodao je Šeranić.

- Isto tako razmatrali smo ponovo rad od kuće u svim institucijama gdje je to moguće. Komandant štaba Radovan Višković obratio se svim lokalnim zajednicima da je primijećeno da su pojedini štabovi izgubili potpuno funkciju, i da bi trebalo što prije treba da se vrate u pun kapacitet - naglasio je Šeranić na konferenciji za novinare.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske predložiće sutra Republičkom štabu za vanredne situacije dodatne mjere zbog značajnog pogorašanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona.