Svetom liturgijom u crkvi Svetog despota Stefana i polaganjem cvijeća na spomenik Luki Vukaloviću danas je na Zubačkom Ublima kod Trebinja zaršen dvodnevni tradiocionalni sabor naroda Hercegovine i Crne Gore.
Tradicionalo saborovanje na tromeđi Republike Srpske, Crne Gore i Hrvatske, sinoć je otvorio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je istakao da je veliko zadovoljstvo održavati tradiciju okupljanja dugu šest decenija na mjestu koje je po mnogo toga vrijednog ostalo upamćeno u istoriji i u narodu.



"Želim da nas Ubla okupljaju na druženje, da budemo zajedno u ljubavi i zabavi, da ova komunikacija teče i u narednim decenijama i vijekovima, da bude nasljeđe za našu omladinu", poručio je Petrović.
On je istakao da Ublima infrastrukturno mnogo šta nedostaje, ali da je Gradska uprava ozbiljna u namjeri da do narednog sabora obezbijedi mnogo bolje uslove za posjetioce ovog izletišta, prije svega, dovođenjem vode, što će biti realizovano u narednih godinu dana.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić naglasio je da je ovaj grad tijesno povezan sa Trebinjem, istorijski, geografski i kulturološki, a prije svega prijateljskim, kumovskim i porodičnim vezama.



Posjetioce trebinjskog izletišta do kasnih večernjih sati zabavljali su izvođač narodne muzike Milomir Miljanić, kulturno umjetnička društva iz Trebinja i narodni guslari.
SRNA