Sezona navodnjavanja će biti znatno kraća ove godine

76767.jpg (911 KB)

Početak sezone zalijevanja ove godine je skoro za mjesec pomjeren u ljetni period u odnosu na prošlu godinu. Majske kiše, koje su do polovine juna održale visok nivo vlage na radnim obradivim površinama bile su razlog da članovi Udruženja za navodnjavanje „Pištet Veličani“ skrate ovogodišnju sezonu navodnjavanja.

„To će smanjiti troškove proizvodnje, samo u potrošnji električne energije preko 20 %. Ovaka kišna i porosita godina smanjila je brige u navodnjavanju ali je značajno pogoršala stanje sa bolestima u zasadima loze povrća i voća koje su uzrokovane prevelikom vlagom i padavinama“, istakli su ovi domaćini.

Članovi ovog udruženja sami se brinu i staraju o vodozahvatu, pumpi i svim što se odnosi na uspješno upravljanje sistema za navodnjavanje. Iza njih je višegodišnje dobro iskustvo, a kada ih pitate ko im održava sistem reći će vam: „I naše zajedničko je kao i moje pojedinačno“. Oni se staraju o svom dobru preko 20 godina

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×