Sin narodnog poslanika optužen za ubistvo policijskog inspektora
Foto: InfoBijeljina | Sin narodnog poslanika optužen za ubistvo policijskog inspektora

BIJELJINA- N.K. iz Brčkog optužen je za teško ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića (38) iz Bijeljine.

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5) u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1.

“Optužnica protiv N.K. je proslijeđena Okružnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje”, saopštilo je OJT Bijeljina.

Ukoliko mu se dokaže krivica zaprijećeno mu je najmanje deset godina robije, ili doživotni zatvor.

Optuženi je inače inače sina narodnog poslanika Zorana Kokanovića, a na teret mu se stavlja da je u noći između 1. i 2. oktobra 2023. oko 23.50 vozilom sa više osoba došao u bijeljinski klub JIL, u kojem su u tom momentu bili Nenad Marković i suspendovani policajac Dalibor Bošnjaković.

Ubistvo se kako se sumnja, desilo nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred kluba, a osumnjičeni je iz neposredne blizine u Markovićev lijevi dio prsa, iz pištolja marke crvena zastava, ispalio dva hica.

Marković je pao na trotoar, a optuženi je, prema ranijim informacijama iz istrage okrenuo pištolj u pravcu Bošnjakovića, povlačeći nekoliko puta obarač, pri čemu je zatvarač bio u zadnjem položaju usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja.

Osumnjičeni je navodno pobjegao prema podzemnoj garaži stambene zgrade gdje je trebao odbaciti pištolj i garderobu, dok su se preostala trojica, uputila prema hotelu.

N.K. je ubrzo pronađen i uhapšen,

Optuženi je, podsjetimo, policiji poznat i odranije, a iza sebe ima i nepravosnažne presude.

S druge strane, tokom rada u službi, Markovića je dva puta pohvaljivao načelnik Policijske uprave Bijeljina.