Siniša Kostrešević - Foto: dnevni avaz
Siniša Kostrešević prvorangirani je kandidat za direktora Policije Republike Srpske, potvrđeno je ATV-u iz Nezavisnog odbora.

Intervju je obavljen, a Odbor je završio rangiranje i zatražio mišljenje ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Nakon dostavljenog mišljenja, ime kandidata biće dostavljeno Vladi Republike Srpske.

Drugi kandidat za direktora Policije bio je Vlado Jovanić.

Siniša Kostrešević, rođen je 1980. godine u Banjaluci. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova 1999. godine u Banjaluci, a zatim Višu školu unutrašnjih poslova 2002. godine, a 2007. godine Visoku školu unutrašnjih poslova.

Radni odnos u MUP-u Republike Srpske zasnovao 1999. godine kao policajac u Policijskoj stanici Čelinac. U svom dosadašnjem radnom iskustvu obavljao je poslove policajca, šefa smjene i pomoćnika komandira, a od 2006. do 2011. godine komandira Policijske stanice Laktaši, od 2011. godine poslove načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije, od kraja 2011. godine do 2013. godine načelnika Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije, a od kraja 2013. godine načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije.

Od aprila 2015. godine obavljao je dužnost zamjenika načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, a od decembra 2016. bio je načelnik Uprave kriminalističke policije. Trenutno je savjetnik ministra unutrašnjih poslova.