Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje u aprilu je dobro – ocijenio je ovo na današnjoj konferenciji za novinare, Siniša Laketa, načelnik ove uprave.


„Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, nažalost, imali smo saobraćajnu nesreću sa poginulim licem. Zato bih iskoristio priliku – s obzirom da je pred nama turistička sezona – da apelujem na vozače da se pridržavaju propisa i striktno vode računa o brzini kretanja motornih vozila, kao i o tome da u alkoholisanom stanju ne voze“, kaže Laketa i dodaje da će aktivnosti policijskih službenika u narednom periodu posebno biti usmjerene na alkohol i brzinu.


Zabilježen novi oblik kriminaliteta


„Krivičnim djelom –prevara određena grupa lica na području naše uprave a i šire sticala su protivpravnu imovinsku korist veće vrijednosti. Policijski službenici su identifikovali ovu grupu i isti su uhapšeni na osnovu naše potrage. Nalaze se u pritvoru u zatvorskoj jedinici Trebinje“, kaže Laketa.


Oblici sa kojima se nije PU Trebinje u većoj mjeri do sada sretala su i krivična djela koja su radili migranti.


„Evidentirana su četiri otuđenja motornih vozila koja nisu bila adekvatno obezbijeđena. Naši policijski službenici su pronašli tri, dva u RS a jedno u Federaciji. Takođe smo imali i krivična djela – krađe, na štetu građana i migranti koji su to počinili su predati Okružnom javnom tužilaštvu“, zaključio je Laketa.


Petar Kozjak, načelnik Sektora Policije je istakao da je evidentirano 21 narušavanje javnog reda i mira, manje za tri u odnosu na uporedni period. Kozjak kaže da je od toga počinjeno 26 prekršaja, što je za 13 manje u odnosu na april 2018, dok je broj počinilaca 26, manje za osam.


O stanju kriminaliteta, danas je govorio Bojan Dabić, načelnik Sektora kriminalističke policije.


„PU Trebinje je u aprilu ove godine, evidentirala 22 krivična djela, manje za deset u odnosu na prošlu godinu. Na Opšti kriminalitet se odnosi 16, Zloupotrebu opojnih droga tri, na Privredni kriminalitet jedan i na Bezbjednost saobraćaja dva“, naglasio je Dabić.


RT