Zastava - Foto: RTRS
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće danas obilježen i u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Centralno manifestacija - svečana akademija pod nazivom "Pohvala srpskom narodu" biće održana večeras u Banjaluci na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obilježen i u Trebinju polaganjem cvijeća na spomenik na Trgu slobode.

U Bijeljini će gradonačelnik ovog grada Mićo Mićić podići zastavu Republike Srpske na jarbol ispred zgrade Gradske uprave.

Praznik će biti obilježen i u Zvorniku, organizovanjem časa na platou ispred Osnovne škole "Sveti Sava" i Muzičke škole "Vojin Komadina".

Na Sokocu će biti položeni vijenaci na Spomen-obilježje solunskim dobrovoljcima.

U Brčkom će Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biti obilježen polaganjem cvijeća na Spomenik srpskim braniocima Brčkog.

Vlada Republike Srpske usvojila je 10. septembra zaključak da se 15. septembar obilježava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Republički organi i jedinice lokalne samouprave u obavezi su da obilježe ovaj dan uz obavezno isticanje zastave Republike Srpske.

Rukovodstva Srpske i Srbije dogovorila su na sastanku krajem avgusta u Beogradu obilježavanje zajedničkog praznika Srpske i Srbije - 15. septembra, dana kada je probijen Solunski front.