IMG-98e4c6b6e0a42f120d7d3bff74cc225c-V.jpg (334 KB)

Kao i prethodnih godina, članovi Udruženja za navodnjavanje „Pištet“ Veličani iskoristili su vikend za provjeru ispravnosti sistema za navodnjavanje, koji je dug 20 kilometara i puštanje u rad glavne pumpe na crpnoj stanici.

Iz Udruženja ističu da su na današnjem sastanku razgovarali o brojnim problemima, koje je potrebno riješiti u narednom periodu.

„Postavljen je zadatak da se što prije uradi nasipanje lokalnih puteva, koji već nekoliko godina nisu obnavljani. Uzimajući u obzir da je Udruženje 'Pištet' jedini pravni subjekt na području sela, koje okuplja većinu mještana Veličana, na ovom sastanku su istaknuti i ostali problemi i obaveze Udruženja, a koji se odnose na zaštitu životne sredine i očuvanje autentičnosti sela od raznih nasrtaja i devastacija. Zahtjevano je da se što prije stupi u kontakt sa gradskom administracijom i komunalnom službom da se dobije kontejner, koji će se staviti na autobusku stanici u selu, da se postave table sa upozorenjem o zabrani bacanja smeća uz magistralni put, te da se organizuje akcija skupljanja otpada. Od predsjedništva je traženo i da se istakne tabla zabrane izvlačenja nasipa sa prostora seoske granice sela Veličani“, naveli su iz Udruženja „Pištet“ Veličani.