Nesvakidašnji prizor, koji je zabilježen danas u samom „srcu“ Banjaluke, ostaće u neizbrisivom sjećanju mladom paru, jer su svoju ljubav krunisali vjeridbom ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Mladić Miroslav došao je iz Beograda u grad na Vrbasu kako bi na najljepši način obradovao svoju djevojku Teodoru, a da bi iznenađenje bilo još veće ovom činu je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković čija uloga je bila da bude domaćin i da zajedno sa mladićem pripremi iznenađenje.

Miroslav je odlučio da Teodori daruje jedan od najljepših poklona koji žena može dobiti za Osmi mart, pa je prsten zasijao na ruci njegove ljepše polovine, ali je želio da vjeridba ne bude svakidašnja. Kako bi na trenutak odvukao pažnju svoje djevojke, Miroslav je zamolio gradonačelnika da mu pomogne u tome. Dok je Stanivuković budućoj mladoj objašnjavao neke “detalje” o gradu, Teodora nije ni slutila da će uslijediti iznenađenje koje nikada neće zaboraviti.

“Okreni se”, rekao je Stanivuković djevojci, a ona je ugledala svog Miroslava koji je kleknuo, izvadio prsten i pitao je “da li ćeš se udati za mene”.

Uslijedio je odgovor kakav je ovaj mladić i priželjkivao. “Da”, odgovorila je izabranica njegovog srca, a romantičnu scenu upotpunili su zagrljaj i poljubac.

Nakon čestitanja mladom paru, gradonačelnik je obećao da će biti gost na njihovoj svadbi.