218327.jpg (192 KB)

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Rudnika i Termoelektrane Gacko /RiTE/ Maksim Skoko izjavio je Srni da će nastojati da ovaj elektroenergetski gigant nastavi sa dobrim proizvodnim rezultatima i pogonskom spremnošću kako bi se popravili nedostaci koji budu uočeni.

"Radi se o potrebi da se u naredna dva mjeseca zasuču rukavi i da se dosta toga pokuša uraditi kako bi ovaj elektroenergetski gigant, koji je jako važan za `Elektroprivredu` i Republiku Srpsku, nastavio sa dobrim proizvodnim rezultatima i pogonskom spremnošću", rekao je Skoko nakon što je danas imenovan za vršioca dužnosti direktora RiTE Gacko.

On kaže da mu nisu nepoznati problemi u Rudniku i Termoelektrani Gacko, s obzirom na to da dolazi iz tog sistema.

"U ovom trenutku glavni fokus je na uglju, na nedostatku proizvodne radne snage, iako postoji možda i povećan broj radnika ukupno posmatrano. Fokus je i na pripremama za remont Termoelektrane. Tu smo da pokušamo da održimo pogonsku spremnost i proizvodnju u RiTe Gacko na zadovoljavajućem nivou", rekao je Skoko.

Nadzorni odbor RiTE Gacko imenova je danas Skoka za vršioca dužnosti direktora tog preduzeća, rekao je ranije Srni predsjednik Nadzornog odbora kompanije Milinko Milidrag.

Skoko je diplomirani inženjer elektrotehnike, koji je radio kao inženjer u proizvodnji, a potom više godina rukovodio Termoelektranom "Gacko" i bio član uprave "Elektroprivrede Republike Srpske", kao i izvršni direktor u tom preduzeću