Škola sporta počinje u subotu, 18. novembra za djecu uzrasta od 6 do 10 godina, saopšteno je na večerašnjem sastanku gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića sa roditeljima djece polaznika ove škole.


Prema riječima Petrovića cilj projekta je da se animira što više djece da se bave sportom, prvenstveno radi njihovog zdravlja, a potom i razvoja afiniteta prema određenim sportovima, kako bi ih uključili u rad trebinjskih sportskih kolektiva.
„To će biti škola za djecu od prvog do petog osnovne. Prema posljednjim podacima ukupno je 733 djece u sve tri osnovne škole koja se ne bave nijednim sportom. Na treninzima će se raditi na elementima atletike, gimnastike, košarke, fudbala, odbojke i rukometa. Cilj je prije svega da se djeca druže, vježbaju i da zavole školu sporta, a treneri će nakon izvjesnog vremena prepoznati kod njih potencijal, koji sport bi dijete trebalo da trenira“, istakao je Petrović.
Boban Brnjoš, generalni sekretar Sportskog društva „Leotar“ u okviru kojeg će raditi Škola sporta kaže da će sa djecom raditi osam trenera.
„Dva trenera po grupi. To su profesionalci, odnosno fakultetski obrazovani treneri. Njih će nadzirati koordinaciono tijelo na čelu sa ljudima sa velikim iskustvom. Trenutno se prijavilo oko 160 djece. Prva godina je besplatna, a polaznici škole dobiće i besplatnu opremu, to jeste majicu za treniranje, a biće i pod nadzorom fizioterapeuta“, naveo je Brnjoš.
Treninzi počinju u subotu, 18. novembra od 9 do 10 časova – prvi i drugi razred i od 10 do 11 časova – treći, četvrti i peti razred.
Jutarnji termini su utorkom i petkom od 9 do 10 časova, a poslijepodnevni termini su ponedjeljkom i utorkom od 15 do 16 časova.
Treninzi će se održavati u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u Bregovima.
Iz sportskog društva kažu da je u planu da se treninzi održavaju i u dvorani Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ u Gorici.
Upis u Školu sporta još uvijek traje, a za sve dodatne informacije na raspolaganju je Miloš Milić, koordinator Škole sporta, kontakt telefon broj: 065/498-599.