Takmičenjem polaznika uspješno je završena druga sezona Škole sporta, u organizaciji Sportskog društva „Leotar“.


I u drugoj sezoni škole za najmlađe sa nedovoljno fizičkih aktivnosti polaznici su sa osam profesora fizičke kulture učili osnovne elemente svih kolektivnih sportova, atletske i gimnastičke discipline, a u ljetnjem periodu između dvije sezone – organizovani su i časovi plivanja u saradnji sa Plivačkim i vaterpolo klubom „Leotar“.


Generalni sekretar Sportskog društva „Leotar“ Velibor Brnjoš ističe da je škola pogodila cilj – za dvije sezone značajno je smanjila broj djece koja su bila fizički neaktivna.


„Prije mjesec dana radili su novu anketu koja pokazuje da je broj od 711 najmlađih koji se nisu bavili nijednim sportom sada smanjen na njih 390. Dakle, više od tri stotine djece usmjerili smo ka nekom sportu. Naravno, nije sve naša zasluga, nego i klubova koji su pravili dobre rezultate, a što se automatski preslikavalo i na zainteresovanost djece za određeni sport“, napominje Brnjoš.


Profesor fizičke kulture Petar Čolović ističe da sa djecom nije teško raditi, a prezadovoljan je i angažmanom nastavnika-pripravnika čiji je bio mentor, njihovom željom i elanom da djecu nauče i usmjere u zdrav fizički razvoj.


„I vjerujte, kad pogledate ovu djecu danas na završnom času i uporedite sa septembrom kada smo počinjali – napredak je zaista značajan. I polaznici su zadovoljni a njihovi roditelji mi kažu – da djeca jedva čekaju kada će trening. Iskustva su apsolutno pozitivna“, ističe Čolović.


U drugoj sezoni Škole sporta bilo je upisano 130 djece, a oni najangažovaniji tokom godine, njih više od 80, danas je učestvovalo na završnom takmičenju koje je organizovano na atletskoj stazi stadiona FK „Leotar“.


rt

Mališani, podijeljeni u dvije starosne grupe, takmičili su se u tri dispipline – poligon spretnosti, skok u dalj i štafeta 4h100 metara.

Pobjednici su svi koji su bili dio ovog programa – pa su dobili i diplome za uspješno savladane zadatke u Školi sporta, a posebnim diplomama nagrađeni su najuspješniji na završnom takmičenju.