U osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ danas je održana prigodna svečanost na kojoj su promovisani najbolji učenici ove škole i predstavljen drugi broj časopisa „Zmaj“, koji stvaraju i pišu učenici i nastavnici ove obrazovne ustanove.


Đak generacije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ je Ognjen Vujović, učenik koji je bi najuspješniji na takmičenjima svih nivoa.


Ognjen kaže da nije bilo mnogo teško postići sve rezultate koji su ga doveli do ove titule. Interesuje ga matematika, fizika i informatika i na takmičenjima iz tih predmeta je postigao najbolji uspjeh.


„Bilo mi je veoma zanimljivo. Pripremao sam se dosta za ova takmičenja. Idu mi ovi predmeti pa mi je sve bilo zanimljivo. Nije toliko teško imati dobre ocjene i ići na brojna takmičenja. Drago mi je što sam izabran za đaka generacije“, kaže Ognjen.


Marko Mijanović ima sve zaključene petice u osnovnoškolskom obrazovanju. Vukovac je i kaže da mu je to velika čast.


„Nije toliko teško imati sve petice. Treba se dobro organizovati. Važno je posložiti nastavne i vannastavne aktivnosti, učiti redovno i završiti obaveze na vrijeme“, kaže Marko, koji je i uspješan fudbaler.


Drugi broj školskog časopisa „Zmaj“, koji je jutros izašao većinom je posvećen ovogodišnjoj generaciji malih maturanata i uspješnim đacima ove škole.


Milan Vujović, nastavnik koji vodi novinarsku sekciju ističe da su u časopisu pisali uglavnom o najboljim đacima generacije 2018/2019. godine, ali su pisali i o ostalim značajnim temama.


„U rukama imamo drugi broj ‘Zmaj‘. Prvi broj, koji je izašao za Dan škole, 6. decembra, smo posvetili prvačićima, a ovaj drugi našim maturantima. Svi će dobiti po jedan primjerak. U ovom časopisu imao rubriku o školama koje su nekada bile na našim prostorima, a sada ih, nažalost, nema“, navodi Vujović.


Aleksandar Ćorović, koji je član redakcije ističe da im je bilo lakše pripremiti drugi broj.


„Dosta je bilo lakše nego kada smo radili prvi broj, u drugom smo se već uhodali“, kaže on i dodaje da mu je novinarska sekcija zanimljiva prvenstveno što u razgovoru sa drugim članovima redakcije ali i sa ljudima sa kojima su razgovarali stiče nova iskustva.


Dejan Jegdić je takođe član redakcije „Zmaja“ .


„Već imamo dosta iskustva u radu na časopisu, nastavnici nam pomažu i dosta dobro nam ide ovaj novinarski posao“, kaže Dejan.


I mali novinari, učenici četvrtog razreda, tekstovima, pjesmama i crtežima, dali su veliki doprinos u radu na drugom broju školskog časopisa.


Đak generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ je Isidora Gambelić, a Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ Ivana Ćuk.


Mali maturanti će večeras i sutra i drugarskim zabavama proslaviti kraj osnovnoškolskog obrazovanja. Đaci, srećno!


Izvor RT