Foto: Skupština CG
 
Svako ko sutra na vanrednoj sjednici Skupštine glasa za smjenu Alekse Bečića ili ne učestvuje u glasanju, napravio je dil sa DPS-om i formirao novu parlamentarnu koaliciju, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Podsjećamo, crnogorski parlament sutra će na vanrednoj sjednici raspravljati o prijedlogu za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Iz Demokratske Crne Gore su ponovili svoje stavove i kazali da se smjenom predsjednika Skupštine konstituiše nova parlamentarna većina sa podnosiocima inicijative i time oni koji su glasali za smjenu biraju koalicionu stranu.

"S obzirom da se predsjednik razrješava većinom od ukupnog broja prisutnih poslanika, svako ko glasa ZA ili ne učestvuje u glasanju, napravio je dil sa DPS i formirao novu parlamentarnu koaliciju", navode iz te stranke.

Što se njih tiče, kažu da se kriza o izboru nove Vlade može razriješiti isključivo u sljedeća dva pravca: dogovorom unutar parlamentarne većine i partija predstavnika manjinskih naroda ili ukoliko nema dogovora, nema koaliranja sa DPS, već se automatski ide na izbore.

"Svi zakulisni dogovori, koji idu u pravcu 'ako se ne dogovorimo sa parlamentarnom većinom, dogovorićemo se sa DPS' jesu kukavičije jaje koje se podmeće sa ciljem fingiranja pregovora. A, ako se ne želi isključiti mogućnost koaliranja sa DPS, to znači da je dogovor sa DPS već postignut, dok se građanima samo mažu oči", zaključuju iz Demokratske Crne Gore.