IMG_0193_resized_20230221_105719898.JPG (276 KB)

Skupština Grada Trebinja danas je dala saglasnost na odluku o novoj cijeni vode, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, kojom će cijena vode za fizička lica biti uvećana za 23 odsto.

"Stara cijena je bila 78 feninga, nova cijena je 96 feninga. Cijena vode za pravna lica, česme i fontane ostaje ista“, istakao je Miodrag Batinić, direktor trebinjskog „Vodovoda“.

On je dodao da će Grada sunca posebno biti kategorisan u 2023. godini sa cijenom vode 25 odsto nižom u odnosu na druga pravna lica.

Kako je pojasnio, na ovu mjeru Grad se odlučio „cijeneći značaj svih investicija koje se realizuju, ali i činjenicu da su u toku ove godine, u ovom kompleksu planirana intezivna gradnja koja će značajno poboljšati turističku sliku grada Trebinja“.

Odlukom će poskupjeti i usluge kanalizacije – 10 feninga po kubiku za fizička lica, 5 feninga za pravna lica, a 4 feninga za fontane.

Batinić je dodao da su razlozi za korekciju cijene vode - povećanje cijene električne energije, troškova za gorivo, nabavku materijala, ali i rast zarada zaposlenih, dodajući da je i pored toga više od polovine radnika Vodovoda danas na minimalcu.

Protiv ove odluke su bili odbornici opozicije, uz stav da će poskupljenje vode biti još jedan udar na "džepove građana Trebinja".

Skupština grada Trebinja danas je usvojila i pojedinačne programe rada javnih ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Trebinje, kao i program rada Agrarnog fonda Grada Trebinja za ovu godinu.

Odbornici su prihvatili i prijedlog odluke o načinu, organizaciji i uslovima za vršenje taksi prevoza na području grada Trebinja, prijedlog odluke o dopuni odluke o osnivanju Agrarnog fonda Grada Trebinja, kao i prijedlog odluke o opštim i tehničkim uslovima pružanja vodnih usluga, na prijedlog J.P. „Vodovod“ a.d. Trebinje, kao i strategiju razvoja lokalnih puteva i ulica na području grada.

Usvojili su i odluke o utvrđivanju osnovice za obračun rente, o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i o prosječnim jediničnim cijenama radova komunalne i druge javne infrastrukture za 2023. godinu.