Skupština Crne Gore je glasovima vladajuće koalicije (DPS, SD, Liberalna partija, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i Forca) i tri poslanika SDP usvojila Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

skupstina-crna-gora.jpeg

Zakon, kojem se žestoko protivi većinska Crna Gora, na čelu sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, zbog kojeg je u Glavnom gradu policijska blokada i vanredno stanje, večeras je izglasan nakon sukoba i incidenata.

Poslanici Demokratskog fronta, koji su predložili amandmane Mitropolita Amfilohija, nakon što su odbijeni, sukobili su se sa režimskim rukodizačima.

Nakon odbijanja predloga poslaničkog kluba DF da se glasanje odloži za idući dan, režim je uporno nastavio po direktivama šefa DPS da izglasaju program DPS u Skupštini Crne Gore.

Poslanici DF su reagovali na takav postupak, a onda je u salu uletjelo obezbjeđenje, pripadnici policijskih snaga, kojih je bilo u nekoliko puta većem broju nego u redovnom zasijedanju.Poslanici DF su privedeni. Nalaze se u pritvoru, a režim gazi posljednje konce sa Crnom Gorom svetog Petra.