U popodnevnom nastavku zasjedanja, Skupština grada Trebinja donijela je odluku o načinu finansiranja izgradnje atletske staze na stadionu FK „Leotar“.


Realizacijom ovog projekta Trebinje bi trebalo da dobije savremen atletski kompleks, koji će uz tartan stazu za trkačke sportove imati i elemente i rekvizite za takmičenja u bacanju kladiva i kugle, te drugim atletskim dispiplinama, a zbog visine potrebne investicije – odlukom je precizirano da se projekat finansira fazno – sa 220.000 KM u ovoj, 300.000 u narednoj, te 370.000 KM u 2019. godini.
Kompleks za atletske sportove, kako je rečeno, omogućiće našem gradu i domaćinstva svih državnih i balkanskih takmičenja, ali i onih evropskog ranga za mlađe uzrasne kategorije, a sa zatvorenim bazenom i terenima na Draženskoj gori – Trebinje će postati možda i vodeći grad u BiH po sadržajima sportske infrastrukture.
Odbornici su donijeli i odluke o prihvatanju granta Švedske razvojne agencije od milion evra za rekonstrukciju prečistača otpadnih voda, te donacije vlade Srbije od pola miliona evra za izgradnju dječijeg vrtića u Gorici.
Izmjenama i dopunama odluke o komunalnom redu preciznije su definisana prava i obaveze građana i pravnih lica u ovoj oblasti, dok su izmjene odluke o bezbjednosti saobraćaja – motivisane sve češćom pojavom ulaska i parkiranja vozila u Stari grad – utvrdile pravo korišćenja daljinskog upravljača za klip na južnoj kapiji i sankcije u slučaju zloupotrebe ovog prava.
Skupština je donijela i odluku o razvrstavanju, upravljanju i zaštiti lokalnih, nekategorisanih puteva i ulica na području Trebinja, kojom su evidentirana 24 lokalna, 64 nekategorisana puta, kao i glavne, sabirne i ulice prvog i drugog reda, te pristupne gradske ulice, a definisane su i mjere njihovog redovnog i vanrednog održavanja i zaštite.
Donesena je i odluka o prodaji deset vozila, koje je koristila Gradska uprava i Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, a čiji su troškovi održavanja, kako je rečeno, zbog dotrajalosti nesrazmjerno veliki u odnosu na benefite njihove upotrebe.
Radio Trebinje