Skupština grada Trebinja u nastavku 24. redovne sjednice razriješila je dužnosti potpredsjednika Skupštine Bojana Šapurića, a na njegovo mjesto predložen je odbornik Ujedinjene Srpske Mijat Šarović.

Šapurić je razriješen dužnosti tajnim izjašnjavanjem – sa glasova 18 „za“, tri su odbornika glasala „protiv“, a jedan je listić bio nevažeći.



Kako je navedeno u obrazloženju komisije za izbor i imenovanja, Šapurić prema zaključku sa održanih konsultacija sa odbornicima nije obavljao funkciju potpredsjednika u opštem interesu i ne poštuje utvrđene ciljeve koalicije.

Prije glasanja, odbornik DNS-a Petar Ivanković pozvao je odbornike skupštinske većine da odustanu od smjene i na razgovore, dodajući da će ovakvom odlukom biti ozbiljno narušen koalicioni sporazum po kojem mjesto potpredsjednika Skupštine grada pripada Demokratskom narodnom savezu.

Odbornici DNS-a bili su danas uzdržani na glasanju o kreditnom zaduženju Grada Trebinja, a na početku zasjedanja zatražili su i skidanje ove tačke sa dnevnog reda.

U toku je tajno glasanje u vezi sa imenovanjem Mijata Šarovića na funkciju potpredsjednika Skupštine grada.


Izvor: RT