Ljekari Hitne pomoći se tokom svoje karijere nagledaju svega i svačega, od bezazlenih do ozbiljnih povreda i stanja.

Neke od tih situacija nastale su iz toliko bizarnog, suludog ili komičnog razloga da nas je često sramota da priznamo šta se zaista dogodilo.

Jedna takva, u najmanju ruku neobična nezgoda, dogodila se i čovjeku u Zagrebu, koji je, kako stoji u nalazu koji kruži društvenim mrežama, zadobio “udarac kosti od jagnjetine u lijevo oko”.

U izvještaju ljekara koji je primio pacijenta stoji i kratak opis nezgode, kao i njene posljedice:

Danas prilikom ručka pacijenta je udario dio kosti od jagnjetine po lijevom oku. Držao je led dvadesetak minuta, mutnije vidi, žulja ga i boli, piše u nalazu koji je viralan već nekoliko mjeseci.

Redakcija portala 24sata.hr je provjerila vjerodostojnost ovog događaja i zaista tako je bilo. Čovjek je došao u hitnu očnu ordinaciju, boljelo ga oko. Udarila ga je jagnjeća kost.

Propisana mu je terapija, oko će po svemu sudeći biti dobro, ne zna se jedino kako je kost završila blizu oka, to u nalazu ne piše. Da li je neko drugi kriv, da li je možda došlo do kakvog fizičkog obračuna jagnjećom kosti koja se našla pri ruci? Ko će ga znati, to ostaje misterija. Najgore je ipak prošlo, nema sumnje – siroto jagnje, piše 24sata.hr.

Izvještaj ljekara koji je objavljen na Fejsbuku dobro je zabavio korisnike, pa su odmah počeli da stižu šaljivi komentari.

“Gladne mu oči bile”, “To je doslovno bila borba oči u oči”, “Kad jaganjci utihnu”, “Tele ima teže kosti, dobro je prošao”, “Jagnjetinu je potrebno prethodno zaklati i ispeći prije serviranja na tanjir”, pisali su korisnici