Bivši osuđenik uhapšen zbog prijetnji policajcu
N.K. (29) uhapšen je danas zbog sumnje da je u prethodnom periodu posredstvom interneta, u više navrata, slao poruke koje su za sadržaj imale prijetnje po život i tijelo policijskog službenika Federalne uprave policije, Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga.

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, postupili po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, kojom prilikom su na području Ilidže slobode lišili lice N.K. zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti" iz člana 359. Krivičnog zakona Federacije BiH.

N.K. se od ranije vodi u krivičnim evidencijama za nanošenje tjelesnih ozljeda za što je bilo kažnjavano uslovnom osudom.

Policijski službenici Federalne uprave policije Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala su osumnjičeno lice locirali i identifikovali, a zatim uhapsili.

"N.K. će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu".navodi se u saopštenju Federalne uprave policije.