U bašti hotela "Platani" u centru Trebinja u podne je počela proslava Nove 2018. godine, a prvi slavljenici bili su mališani kojima se uz pjesmu obratio Djed Mraz.



Veliki broj najmlađih Trebinjaca, koji su sa roditeljima došli da isprate staru godinu, veselili su se uz dječije numere, a za dobro raspoloženje pobrinula su se djeca iz vrtića "Naša radost" i "Sunce", učenici Muzičke škole, plesne grupe "Maris" i gradskog Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Alat Svislajon".
Predstavnici organizacije "Hercegovačke kuće" i "Slou fud" Trebinje spremili su pasulj poljak da bi ugođaj bio potpuniji, a građani se zagrijali.
I za starije Trebinjce večeras je na otvorenom organizovan doček Nove godine, a zabavljaće ih beogradski "Bla Bla bend", a predgrupa je "Krugovi u žitu". Program počinje u 21.00 čas.
Iz Gradske uprave pozivaju sugrađane da 2018. godinu dočekaju na trgu, a obećavaju dobru zabavu uz omiljene hitove pop, rok i narodne muzike i kuvano vino.

Na inicijativu grada Trebinja, prevoznici koji obavljaju gradski prevoz obezbijediće besplatan prevoz da bi se povećala bezbjednost građana u novogodišnjoj noći.
Svi polasci biće sa autobuskog stajališta ispred "Marketa 99" u centru grada. Pet autobusa prevoziće na pet putnih relacija.
Na relacijama stajalište Gorica-Banjevci i stajalište Mokri Dolovi-Gučina-Tini-južni gradski izlaz autobusi će polaziti u 1.00, 2.00, 2.30, 3.00 i 3.30 časova.
Po istom redu vožnje saobraćaće i autobus na relaciji stajalište Dražin Do-Mostaći-Zasad-Hrupjela-Vinogradi-Gorica /iznad osnovne škole/.
Autobus na relaciji stajalište Lastva-Aranđelovo-Nudo polaziće u 1.00 i 3.30 sati, dok će autobus na realciji stajalište Aleksina Međa-Volujac-Čičevo-Petrovo polje-naselje Crnač-Zgonjevo kretati u 1.00, 2.30 i 3.30 časova.
SRNA